Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Találkozás az iskolalelkésszel a felvételin

| Módosítva: 2021. március. 06., szombat - 13:33:38

Dr. Csepregi András iskolalelkész

Budapest-Fasori Evangélikus Gimnázium

csepregi.andras@fasori.hu

 

Kedves Felvételiző, Tisztelt Szülők, Hozzátartozók!

 

Gimnáziumunkban a szóbeli felvételi meghallgatásnak része az iskola lelkészével való találkozás és egy rövid beszélgetés. Ennek a beszélgetésnek az alkalmából a kölcsönös megismerkedés mellett meg szoktam kérdezni, hogy a felvételiző diák, illetve az őt kísérő felnőtt családtagok miért választják az evangélikus iskolát, illetve mit várnak az iskola keresztény karakterétől. A beszélgetés előtt már kézbe szoktam kapni a felvételi kérelemhez csatolt lelkészi ajánlást is, ami a beszélgetés egyik kiindulópontja lehet.

 

A személyes találkozás a járvány harmadik hullámának a napjaiban kockázatos, ezért idén a megismerkedés más lehetőségeivel is élünk. Az egyik lehetőség az, hogy a felvételiző diák, aki a bizottsági meghallgatás végén kapja meg ezt a levelet, ennek a lapnak a másik oldalára ír néhány mondatot arról, hogy miért szeretne a Fasori Gimnáziumban, mint evangélikus iskolában tanulni. Ebben az esetben a levelemhez mellékelt borítékba teszi a válaszát, a borítékra ráírja a nevét, és a borítékot átadja az őt meghallgató tanároknak. A másik lehetőség, hogy hazaviszi ezt a levelet, és otthonról küld nekem egy emailt március 15-e estig, amiben feltünteti a nevét és megírja néhány mondatos válaszát. Ha – akár az első, akár a második esetben – szeretne velem a következő napokban online beszélgetést folytatni, és megadja az email címét, felveszem vele a kapcsolatot. A harmadik lehetőség pedig az, hogy a felvételi meghallgatás után személyesen megkeres engem az evangélikus templomban, ahol a járvánnyal szembeni védekezés szabályait figyelembe véve beszélgethetünk. Mind hétfőn, mind kedden a meghallgatások végéig leszek a templomban elérhető.

 

Ha most nem szeretne velem személyesen találkozni, de meg szeretne ismerni, keresse meg a youtube-on az Üzenet a Fasorból nevű csatornámat, ahová a tavaly tavaszi távolból oktatás idején töltöttem fel rövid igehirdetéseket.

 

Szeretettel köszönti,

Csepregi András

sk.

Események

Hasznos linkek