Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
Fax: +36-1/342-2985
E-mail: [|]

Bővebben...

Heti istentisztelet

Partnereink

Iskolapszichológus

| Módosítva: 2022. május. 18., szerda - 12:32:16

Kedves Szülők és Diákok!

 

Szeretnék bemutatkozni Önöknek iskolájuk pszichológusaként, illetve tájékoztatást adni arról, miben tudok segíteni, miből is áll a munkám.

 

Tóth Krisztina vagyok, 2021 októberétől iskolapszichológusként vagyok jelen a gimnáziumban.

Okleveles pszichológus végzettségemet 2021 nyarán szereztem meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen fejlődés- és klinikai gyermekpszichológia specializáción.

Mielőtt a Fasori iskolapszichológusa lettem volna, két évig a MOA Magán Általános Iskola iskolapszichológusaként tevékenykedtem.Az intézményben végzett munkám mellett gyermek és felnőtt neurofeedback tréningekkel foglalkozom, illetve a hűvösvölgyi Szent Ferenc Kórházban önkénteskedem. Itt kardiológiai rehabilitáción lévő vagy post-covid tüneteket mutató pácienseknek nyújtok segítő beszélgetéseket és tartok művészetterápiás jellegű csoportfoglalkozásokat.

Mivel a művészetek, különösen a képzőművészet közel állnak a szívemhez, így a Lelki Egészségvédő Alapítvány művészetterapeuta képzését végzem jelenleg.

 

Mit csinál az iskolapszichológus?

Az iskolapszichológusok munkájának célja az iskola nevelő-oktató munkájának segítése és a gyermekek személyiségfejlődésének támogatása a megelőzés eszközeivel. Ennélfogva az iskolapszichológus legfőbb feladata az iskola életében közreműködő személyeknek nyújtott tanácsadás, vagyis a tanulók, pedagógusok és szülők egyaránt kérhetik a segítségét.

 

Kedves Diákok!

Az iskolában találkozhattok velem csoportos foglalkozásokon, illetve egyéni tanácsadás keretei között is. Fontos tudnotok, hogy a titoktartás értelmében a konzultáción elhangzottakat bizalmasan kezelem. A hozzám forduló diákokkal a partnerség jegyében megbeszéljük, hogy hány alkalommal találkozunk, mi a célja a folyamatnak, s szükséges esetben kiket vonunk be konzultációba (pl. szülő, pedagógus). A pszichológiai tanácsadás közben nem adok konkrét tanácsokat, hanem eszközeim segítségével támogatom a hozzám fordulót abban, hogy saját maga találja meg a megoldáshoz vezető utat.

A csoportos foglalkozásokon az osztályfőnökkel egyeztetve konkrét témakörök mentén egészségpszichológiai és pályaválasztással kapcsolatos témaköröket dolgozunk fel.

 

Az iskola diákjai és a szülők is kérhetnek egyéni/családi időpontot tőlem személyesen az iskolában vagy e-mail útján. A gyerekekkel való személyes munkám előfeltétele a szülő hozzájárulása és közreműködése (18 éves kor alatt).

A szülői beleegyező nyilatkozatot itt tudják letölteni.

 

Kedves Szülők!

Amennyiben úgy érzik, hogy segítséget jelenthetne az iskolapszichológussal való beszélgetés egy, a gyermeküket érintő kérdésben, kérem keressenek bizalommal!

A konzultáció segítség lehet a család életében történő változás, krízis esetén (válás, költözés, kistestvér születése, haláleset), a kapcsolatban beállt változás esetén (konfliktusok megjelenése/súlyosbodása), a gyermek teljesítményének jelentős romlása esetén is.

 

Fontos tudnivaló, hogy a konzultáció nem jelent pszichoterápiát sem a gyerek, sem a család vonatkozásában, arra a pedagógiai szakszolgálatnál van mód előjegyzés alapján. Továbbá lehetnek olyan problémák, melyek meghaladják az iskolapszichológusi kompetenciát, de ebben az esetben segítek felvenni a kapcsolatot a megfelelő szakemberekkel és intézményekkel.

 

Személyes tanácsadás diákoknak és szülőknek:
Személyesen vagy emailben előre egyeztetett időpontokban.
Email címem: toth.krisztina@fasori.hu
 

Fogadóóráim:
Hétfő: 10.30-tól 17.00-ig (Alagsor, orvosi szoba) 
Szerda: 8.50-től 12.00-ig (2. emelet, Martin György Kulturális Egyesület helyisége) 
Csütörtök: 11.00-től 18.00-ig (Alagsor, orvosi szoba) 
Péntek: 8.50-től – 12.00-ig (2. emelet, Martin György Kulturális Egyesület helyisége)  
 
Martin György Kulturális Egyesület helyisége*  2. emeleti díszterem karzatfeljáró lépcső alatti "kuckó". 
 
Időpont egyeztetés elsősorban emailben lehetséges.

 

Szeretettel várom a hozzám forduló diákokat, pedagógusokat és szülőket!

Tóth Krisztina

Hasznos linkek

Események