Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Erasmus+ konferencia- fogadó családokat keresünk

| Módosítva: 2019. augusztus. 26., hétfő - 07:56:33

Kedves Diákok! Kedves Szülők!

Iskolánk 2019-2021 között egy újabb Erasmus+ pályázaton vesz részt, melynek témája az "Egészséges és Környezettudatos Étkezés, Életmód".

A projekt keretén belül 5 konferenciára kerül sor a témában, melyek közül a legelső Budapesten lesz.

Portugáliából, Olaszországból, Litvániából, Németországból és Franciaországból érkeznek hozzánk tanulók és tanáraik, hogy a témában együtt elmélyedjünk a délelőtti előadások, műhelymunkák során, illetve a délután a turizmus, és a szabadidős programoké lesz.

Kb. 35 külföldi diák érkezik hozzánk, akik számára fogadó családokat keresünk.

 

A fogadó diák/ család feladatai:

- gondoskodik a külföldi diák szállásáról és napi étkezéséről

 - az iskolai program után, és ha a hétvégén még itt tartózkodnak segít a külföldi diáknak megismerni a budapesti látványosságokat, és a magyar szokásokat

 - csütörtök este tartjuk a záróvacsorát a résztvevő diákok és tanárok részére az iskolában, melyre szeretnénk kérni, hogy a fogadó családok egy tál sós/ édes fogással, vagy süteménnyel járuljanak hozzá

A konferencia időpontja: 2019. november 4-7. ( a diákok egy része már nov. 2-án érkezik, és csak 9-én utazik haza)

 

A külföldi diákok fogadása nagyszerű lehetőség az angol nyelv gyakorlására, és arra, hogy első kézből ismerje meg mind a magyar, mind a külföldi diák egymás kultúráját.

A további konferenciák Olaszországban, Litvániában, Franciaországban, és Portugáliában kerülnek megrendezésre, melyekre a nyelvi tagozatos osztályokból utazhatnak

olyan magyar diákok, akik cserébe fogadtak egy külföldi diákot (osztályonként 5-6 fő).

 

Ha szívesen fogadnának diákot novemberben, kérem minél hamarabb (legkésőbb október 4-ig) jelezzék érdeklődésüket emailen Tóth Lilla tanárnőnek a lillatoth123@gmail.com email címen, vagy angol tanáruknak személyesen. 

Amennyiben valaki inkább egy bizonyos nemzetiségű diákot fogadna, lehetőség van arra is, hogy ezt a kívánságát figyelembe vegyük.

Szeretném kérni, hogy ebben az esetben az email-ben azt is írják meg a diákok, hogy melyik országból fogadnának tanulót.

 

Szeretnénk, ha minél több külföldi diákot tudnánk fogadni, ezért nagyon köszönjük, ha a konferencia sikeréhez hozzá tudnak járulni azzal, hogy egy hétre befogadnak egy diákot az otthonukba.

 

 

Események

Hasznos linkek