Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

23. Fasor Nap - szoboravatás

Szeptember 29-én, a 23. Fasor Nap keretében felavattuk Vermes Miklós tanár úr mellszobrát a gimnázium előkertjében. A több, mint 60 évvel ezelőtt érettségizettek ötlete volt a szobor elkészítése és ezek után közadakozásból készült el a szobor, 60 évvel az iskola megszüntetése után. A szobor gondolata a külföldön élő tanítványok kezdeményezésére indult el, és ők állták a felállítási költség mintegy felét, amit az itthoni egyházi, állami és társadalmi szervezetek valamint az itthon élő diákok támogattak. Reméljük, hogy ez a szobor az iskolába bejövetel és hazamenet alkalmával a tanárokat és diákokat is ösztönözni fogja, hogy hasonlóan ténykedjenek, mint ő, az itt eltöltött 23 éve alatt. Legyen Muki bácsi példakép a tanároknak és a jövendő nemzedéknek!
Az ünnepséget az iskola igazgatójának, Hajdó Ákosnak a  beszéde nyitotta meg. A leleplezést a Brazíliában élő Milkó Gyula, valamint dr. Berendik Iván végezte el. Gáncs Péter elnök-püspök megáldotta a szobrot. Ezt követően Vermes Miklós tanítványa, Dr. Liptay György, az Öregdiák Egyesület elnöke mondott beszédet, majd megkoszorúzta a leleplezett szobrot. A külföldön élő diákok nevében Haim Lorán levelét olvasták fel. Végül Németh Szilárd Csepel polgármestere méltatta Vermes tanár úr  munkásságát.
Az ünnepség a Díszteremben az éves közgyűléssel folytatódott. Az elnök megnyitója, valamint az iskola igazgatójának üdvözlése után Milkó Gyula emlékezett meg Dr. Vermes Miklósról. A főtitkári beszámolót (Dr. Raisz Dávid), a pénzügyi helyzetet Dr. Csizér Márton ismertette, amelyeket a közgyűlés elfogadott. Ezt követően az iskola énekkara felvette az egykori énektanár, Peskó Zoltán nevét. A laudációt Dr. Párkai István emeritus professzor (Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem) mondta el. A névadó fia,  ifj. Peskó Zoltán karnagy köszöntötte a jelenlévőket, majd Peskó Zoltán egy improvizációját hallgathatták meg a jelenlévők Peskó György orgonaművész (az iskola volt tanára) előadásában, felvételről.
A közgyűlés Győri Tamás ügyvezető elnök zárszavával ért véget.

Sipiczky Márk Öregdiákok titkára

Események

Hasznos linkek