Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

VIII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

A VIII.Nemzetközi Jakucs László  Földrajzversenyen az elődöntőből (149 résztvevőből) mindkét csapatunk az áprilisban Szegeden megrendezésre kerülő döntőbe került.

Itt további 30 csapatból kerül ki a végső győztes.

Iskolánkat képviselő csapatok:

Békési Betti-Talián Ákos 12.b,valamint Frigyik Illés-Kiss Luca 9.b. osztályos tanulók.

Mindkét csapat felkészítő tanára Teleki András.

Eredményeikhez gratulálunk!
 

VIII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

Az immáron nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny elődöntőjét öt ország közel 100 iskola 146 csapatának 292 diákja írhatta meg január 31-én.
 
Az elődöntő eredményei alapján rangsorolt csapatok közül a legjobb eredményt elérő 27 anyaországi és 3 határon túli csapat kvalifikálta magát a döntőbe.
 
Örömmel értesítjük Önöket, hogy intézményük mind két regisztrált csapata a szegedi középdöntőbe jutott. 

VIII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

| Módosítva: 2019. január. 03., csütörtök - 10:18:34
A Szegedi Tudományegyetem TTIK Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéke immár VIII. alkalommal hirdeti meg a Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyt a magyarországi és határon túli, 9-12. osztályos középiskolai tanulók részére. 

A tanulmányi verseny az általános és középiskolai természetföldrajzi tananyagra épít, ezen túlmenően a 2018/2019-es tanévben a verseny kiemelt témája:
Jakucs László a trópusi karsztok világában

MEGHOSSZABBÍTOTT JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2018. JANUÁR 21.

A verseny három fordulóból áll:
1. forduló:
A verseny első, helyi fordulójára 2019. január 31-én (csütörtökön) 14:00-16:00-ig kerül sor. A forduló írásban történik, feladatait minden csapat a saját iskolájában tanári felügyelet mellett oldja meg. A feladatlapokat e-mailban küldjük el, a jelentkezéskor megadott iskolai e-mail címre a verseny előtt néhány órával. A középdöntőbe a versenyre jelentkezett összes csapatból a legjobb 30 csapat (a végleges csapatszám pontszámoktól függően változhat) kerül be.

2-3. forduló:

A középdöntő és döntő fordulói 2019. április 12-13-án  Szegeden a Természeti Földrajzi és Geoinformatikai Tanszéken kerülnek megrendezésre, ahol a versenyző csapatok írásban, szóban, valamint gyakorlati feladatok során mérik össze tudásukat. A középdöntőbe jutott csapatok és felkészítő tanáraik szállásköltségét és a vacsora költségét a szervezők biztosítják.

A döntőbe kerülő csapatok és felkészítő tanáraik értékes nyereményekkel gazdagodhatnak! Az első három helyezett csapat és kísérőtanáraik nagy értékű, négy napos szakmai tanulmányúton vehet részt teljes ellátással, emellett az első helyezést elért csapat Jakucs László emlékplakett kap. Az 1-8. helyezettek könyveket, könyvutalványokat, emléktárgyakat kapnak díjazásul. A legjobb határainkon túli középiskola csapata különdíjban részesül!

Jelentkezni ITT, online kitölthető lapon lehet! 

További fontos információk, részletes versenyfelhívás, versenyszabályzat, ajánlott szakirodalmak elérhetősége és beszámoló az idei év jutalomkirándulásáról ITT érhető el.  

Ezúton is szeretnénk felhívni figyelmüket, hogy az idei évben megrendezett versenyen különösen nagy hangsúlyt fektetünk a kötelező szakirodalom ismeretére. Az elődöntőhöz szükséges szakirodalmi részletet szkennelve mellékeltük Önöknek. 

A verseny szervezői csapat nevében kívánunk kellemes ünnepeket, sikerekben és Jakucs-győzelmekben gazdag új évet kívánunk.

Tisztelettel:
Izing Máté Antal

Események

Hasznos linkek