Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

VII. Oláh György Középiskolai Kémiaverseny

Ambrózi Boglárka, Farkas Erik és Fent Máté vagyunk, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem vegyészmérnök hallgatói. A karunkon évtizedek óta működő Szent-Györgyi Albert Szakkollégium idén már 7. alkalommal szervezi meg az Oláh György Országos Középiskolai Kémiaversenyt, a mi főszervezésünkkel.

 

Szeretnénk az Önök segítségét kérni abban, hogy továbbítsák a csatolmányban található felhívást és plakátot diákjaiknak és/vagy az őket oktató kémiatanároknak.

 

 A verseny célkitűzése és egyben küldetése, hogy színes és érdekes feladatokkal népszerűsítse a kémiát, a mérnöki- és természettudományokat a középiskolások körében, valamint segítse a tehetségek felismerését, gondozását és kibontakozását. Közvetett céljaink között szerepel, − tudván, hogy a versenyek visszahatnak a mindennapi oktatásra −, hogy az egész magyar kémiaoktatást pozitív irányba befolyásoljuk, mégpedig a képességközpontú, gyakorlatorientált tanítás irányába.

A verseny felépítését tekintve két levelező fordulóból és egy két napos döntőből épül fel. A levelező fordulók felépítésénél arra törekszünk, hogy a diákok ne csupán a meglévő tudásukat alkalmazzák, hanem fejlesszék gondolkodásukat és problémamegoldó készségüket is a feladatok megoldása közben. A döntőn a diákok a levelezőhöz hasonló feladatsort oldanak meg, illetve széles spektrumot felölelő témákban mutatnak be előadásokat. Ezen előadások nyíltak, bárki meghallgathatja őket. A prezentációk értékelését természettudományokban jártas szakmai zsűri végzi. A zsűri tagjai között a kar oktatói, valamint akadémikusok foglalnak helyet. Az idei évben a 4. kategória versenyzői egy laboratóriumi gyakorlat során is összemérhetik tudásukat, mellyel szeretnénk ösztönözni minél több diák jelentkezését ebbe a kategóriába (természetesen lehet magasabb kategóriába jelentkezni, amit a regisztráció során kell jelezni).

A döntő során a versenyzők és kísérőik egy formabontó tudományos előadáson vehetnek részt, valamint az írásbeli alatt a kísérőtanároknak laborlátogatással készülnek a szervezők, mely során a kar innovatív laboratóriumaiba kapnak betekintést. A döntő eredményhirdetése minden évben egy gyárlátogatással fonódik egybe, mely során a diákok testközelben megtapasztalhatják a vegyipar szépségét. Ezen változatos programokkal arra törekszünk, hogy a résztvevők kellemes élményekkel, inspiráló gondolatokkal és szakmai tapasztalattal gazdagodva térjenek haza.

 
A versennyel kapcsolatos legfontosabb információk:

·  A versenyre való regisztráció 2020. szeptember 16-án indul.

·  Az első forduló leadási határideje: 2020. november 8.

·  A második forduló leadási határideje: 2021. január 5.


A döntő időpontja: 2021. február 26-27. Megrendezésének helyszíne Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem1111 Budapest, Műegyetem rakpart 3. A döntőbe jutott diákok, valamint kísérőjük számára a rendezvény során teljes ellátást biztosítunk.

További információkért kérem keresse fel a honlapunkat: olahverseny.szasz.bme.hu vagy írjon nekünk az alábbi e-mail címre: olahverseny@gmail.com.

Köszönöm a segítségét és várom mielőbbi válaszát!

Tisztelettel és köszönettel,

A főszervezők

Események

Hasznos linkek