Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Széchenyi újratöltve

| Módosítva: 2011. január. 02., vasárnap - 15:55:13

Cím: Széchenyi újratöltve
Kiíró: Magyar Nemzeti Múzeum
Határidő: 2011.01.31
Érvényes: 2011.01.31
Tárgymutató: fotó, grafika, tervrajz, videó, animáció készítése
Pályázhat: 7-12. osztályosok
A kiíró(k) adatai

A Magyar Nemzeti Múzeum virtuális alkotópályázata
Gondolkodtál már azon, hogy a nagyszerű terveknek csak töredéke valósul meg a gyakorlatban? A többi megmarad az íróasztalok fiókjaiban, vagy egyszerűen a nagyot álmodók fejében. Képes vagy arra, hogy új lehetőségeket végy észre az elmúlt századok, évtizedek építészeti alkotásaiban, technikai fejlesztéseiben? Van már olyan példaképed, aki nem csak a tervezésben, hanem a kivitelezésben, magvalósításban is élen járt és túllépett a körülötte látható lehetőségek határain?
Széchenyi István gróf alig pár évtized alatt forradalmi újítások sorát valósította meg, neve mára elválaszthatatlan a Lánchídtól, a Magyar Tudományos Akadémiától, a gőzhajózástól és nem utolsó sorban a lóversenytől. Fővárost teremtett, s nem csupán Magyarország vízrajzi térképét formálta át, hanem emberek tömegeinek a gondolkodását is.
A Magyar Nemzeti Múzeum 2011. március 6-ig látogatható Széchenyi világai kiállítása kapcsán sem vállalkozunk kevesebbre: virtuális művészeti vetélkedővel eredünk a legnagyobb magyar nyomába, hiszen a 21. században könnyedén értelmezhető újra a látvány, a funkció, az anyag, a forma - a számítástechnika alkalmazásával pedig korlátok nélkül, szabadon szárnyalhat a képzeleted!
Készíts fotót, grafikát, tervrajzot, videót, animációt, vagy éppen bármit, amit digitális formában csak képes vagy megálmodni. Tartsd tiszteletben a múlt vívmányait, és keress méltó helyet ezeknek a jelenben! Lépj kicsiket, vagy ugorj hatalmasat, de mindeközben válaszd a legjobb, a leginkább valóság közeli, és mégis magasba törő megoldást, hiszen épp a legnagyobb magyar írta, hogy "Nemzetünknek mindig az volt egyik legnagyobb hibája, hogy vagy nem bízott magában, vagy elbízta magát."
A pályázatot 7-12. osztályosoknak, két kategóriában hirdetjük meg:
- Értelmezd újra a legnagyobb magyar innovációit, és töltsd meg azokat modern tartalommal!
- Légy te a 21. század legnagyobb magyarja és Széchenyi szellemiségét követve tervezd meg azokat a újításokat (technikai, gazdasági, politikai stb.), melyek az ország belső egységét, kapcsolatait építik és felemelkedését szolgálják.
A pályaműved 2011. január 31-ig küldd el DVD-n a Magyar Nemzeti Múzeum címére (1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.) "Széchenyi újratöltve" jeligével. A pályázatod az alkotás mellett tartalmazzon egy maximum A/4 oldalas leírást arról, hogy a benyújtott műalkotást hogyan, miért és miként "tölti újra" Széchenyi szellemisége.
Tervezhetsz egyénileg vagy csapatban, a beérkező alkotások között a neves szakemberekből álló zsűri a legkreatívabb, legsajátosabb és leginkább érdekes alkotásokat keresi majd.
A pályázat fődíjai:
SAMSUNG digitális fényképezőgép
SAMSUNG netbook
Különdíj:
Magyar Nemzeti Múzeum ajándékcsomagja és 2011-es éves VIP bérlet, mellyel minden kiállítás és program látogatható
Pályázati naptár:
Nevezés kezdete: 2010. december 1.
Pályázatok beküldési határideje: 2011. január 31.
Ünnepélyes, díjátadással egybekötött eredményhirdetés: 2011. február 11-én, a Magyar Nemzeti Múzeumban
További információ:
Lovas Judit
1/327-7768
lovas.judit@hnm.hu
Unger Erika
1/327-7718
unger.mnm@gmail.com
"Tőlünk függ minden, csak akarjunk!" Merjünk álmodni!
http://www.szechenyivilagai.hu


 

Események

Hasznos linkek