Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Országos Diákújságíró Pályázat

Országos Diákújságíró Pályázat
Általános és középiskolások számára
(ODP - 2010)

A DM Oktatási Központ Tehetséggondozó Műhelye Diákújságíró pályázatot hirdet az alábbiak szerint.
1. Pályázati kategóriák
"A" alprogram. Az általános iskolák 1 - és 4. évfolyamos tanulói számára. Az alprogram célja, hogy az alsó tagozatos gyerekek kedvet kapjanak az íráshoz, motiváljuk, ambicionáljuk őket az íráskészségek vonatkozásában. A tanulók három témapont közül választhatnak, úgymint A1. Iskola és diákság, A2. Család és környezet, A3. Tetszőleges, szabadon választott téma. Formai követelmények: szövegszerkesztővel előállított dokumentum, amely A4-es lapméretet, Arial vagy Times New Roman típusú, 12-es méretű karaktereket tartalmaz.
A dokumentum terjedelme nem haladhatja meg az egy gépelt oldalt. Műfaji korlátozások nincsenek!
"B" alprogram. Az általános iskolák 5 - és 8. évfolyamos tanulói számára. Az alprogram célja, hogy az felső tagozatos gyerekek kedvet kapjanak az íráshoz, motiváljuk, ambicionáljuk őket az íráskészségek vonatkozásában. A tanulók három témapont közül választhatnak, úgymint B1. Iskola és diákság, B2. Család és környezet, B3. Tetszőleges, szabadon választott téma. Formai követelmények: szövegszerkesztővel előállított dokumentum, amely A4-es lapméretet, Arial vagy Times New Roman típusú, 12-es méretű karaktereket tartalmaz. A dokumentum terjedelme nem haladhatja meg a kettő darab gépelt oldalt. Műfaji korlátozások nincsenek!
"C" alprogram. A középiskolák (szakiskolák, szakközépiskolák és gimnáziumok) tanulói számára. Az alprogram célja, hogy a középiskolás gyerekek kedvet kapjanak az íráshoz, motiváljuk, ambicionáljuk őket az íráskészségek vonatkozásában. A tanulók három témapont közül választhatnak, úgymint C1. Iskola és diákság, C2. Család és környezet, C3. Tetszőleges, szabadon választott téma. Formai követelmények: szövegszerkesztővel előállított dokumentum, amely A4-es lapméretet, Arial vagy Times New Roman típusú, 12-es méretű karaktereket tartalmaz. A dokumentum terjedelme nem haladhatja meg a három darab gépelt oldalt. Műfaji korlátozások nincsenek!
2. Pályamunkák, pályázás
Egy tanuló maximum egy alprogramban és maximum három pályamunkával pályázhat. A pályamunkákat elektronikus úton kell benyújtani a mellékelt "Pályázati Adatlap" elektronikus kitöltése mellett 2010. november 30-ig.
A pályamunkák beérkeztetése a fenti időpontig folyamatos, ugyanakkor a határidőn túl érkező pályázatok automatikusan elutasításra kerülnek.
A pályázaton való részvétel pályázati díjhoz kötött, amelynek mértéke 2010-ben 2000 Ft, azaz Kettőezer Ft/fő - függetlenül a pályamunkák számától. A pályamunkák és a pályázati adatlapok kétszintű bírálási rendszeren esnek át.
Az első szintű bírálói munka a formai előírások ellenőrzésére irányul. A formai követelményeknek eleget nem tevő pályamunkák a pályázás során elutasításra kerülnek.
A másod szintű bírálói munka (öttagú szakmai zsűri bevonásával, kereskedelmi és közszolgálati médiumok felkért munkatársainak közreműködésével) a tartalmi elemek minősítésére irányul.
A szakmai zsűri elnöke Dr. Kővágó István docens, médiakutató.
Az egyes alprogramok tekintetében beérkezett és a formai követelményeknek mindentekintetben eleget tevő pályamunkák közül az alábbi díjazásokat határozzuk meg.
(Tehát az alábbi díjak mindhárom alprogram esetében érvényes, nem összevontan értendő!)
1. díj Komplex Multimédia Csomag (Acer Aspire 5742G-3374G64MN Notebook, HP Multifunkcionális nyomtató, laptop táska, optikai egér, MM Programcsomag)
2. díj Acer eMachine E528-352G32MN Notebook
3. díj Egy hetes Médiatábor részvétel a 2011. tavaszán, Csillebércen megrendezésre kerülő Országos Média Tábor rendezvényre teljes ellátással programokkal, képzésekkel.
4. díj 50 000 Ft. értékű tanszer és könyv-csomag a BOOK Kft. felajánlásából.
5. díj 20 000 Ft. értékű tanszer és könyv-csomag a BOOK Kft. felajánlásából.
A fenti díjak mellett időszaki kiadványként Média Albumot jelentetünk meg, amelyben a legjobb pályamunkákat 2011. első felében publikálunk.
A zsűri fenn tartja a jogot arra nézve, hogy külön díjakat határozzon meg és osszon ki.
Alprogramonként az első három díjazott tanulók mentor tanárai egyenként 15 000 Ft értékű tanszer és könyvcsomag jutalmazásban részesülnek.
3. Pályamunkák beküldése és információkérés
A pályamunkákat az alábbi e-mail címre várjuk a pályázati adatlapokkal együtt.
(Minden pályázóhoz külön adatlap csatolása szükséges!)
dmkapcsolat@gmail.com
Tárgy mezőben kérjük feltüntetni: "ODP-2010"!
Bővebb információt a fenti e-mailcímen igényelhet, vagy a 06 70 541-3967 mobilszámra küldött üzenettel kérhet. SMS érdeklődés esetén kollégáink a beérkezett megkeresések sorrendjében visszahívják az érdeklődőt.
 

Események

Hasznos linkek