Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Országos Diákfotó Pályázat

Országos Diákfotó Pályázat
Általános és középiskolások számára
(ODF - 2010)

A DM Oktatási Központ Tehetséggondozó Műhelye Diákfotó pályázatot hirdet az alábbiak szerint.
1. Pályázati kategóriák
"A" alprogram. Az általános iskolák 5 - és 8. évfolyamos tanulói számára. Az alprogram célja, hogy az általános iskolás gyerekek belelássanak a fotózás művészetébe. Önálló gondolatokat, megjelenítési és közlési formákat alakítsanak ki önmagukban a fotózás segítségével. A tanulók három témapont közül választhatnak, úgymint A1. Iskola és diákság, A2. Család és környezet, A3. Tetszőleges, szabadon választott téma. Formai követelmények: képformátumú fájlok, retusálás és egyéb fotótechnikai manipulációk mellőzésével.
Témapontonként max. 3 pályamunkát várunk, egy-egy pályázó akár mindhárom témapontban készíthet pályaművet. Műfaji korlátozások nincsenek!
"B" alprogram. A középiskolák 9 - és 12. évfolyamos tanulói számára. Az alprogram célja, hogy a középiskolás gyerekek belelássanak a fotózás művészetébe. Önálló gondolatokat, megjelenítési és közlési formákat alakítsanak ki önmagukban a fotózás segítségével. A tanulók három témapont közül választhatnak, úgymint B1. Iskola és diákság, B2. Család és környezet, B3. Tetszőleges, szabadon választott téma. Formai követelmények: képformátumú fájlok, retusálás és egyéb fotótechnikai manipulációk mellőzésével. Témapontonként max. 3 pályamunkát várunk, egy-egy pályázó akár mindhárom témapontban készíthet pályaművet.
Műfaji korlátozások nincsenek!
2. Pályamunkák, pályázás
Egy tanuló maximum kilenc fotó-pályamunkával pályázhat. A pályamunkákat elektronikus úton kell benyújtani a mellékelt "Pályázati Adatlap" elektronikus kitöltése mellett 2010. november 30-ig.
A pályamunkák beérkeztetése a fenti időpontig folyamatos, ugyanakkor a határidőn túl érkező pályázatok automatikusan elutasításra kerülnek.
A pályázaton való részvétel pályázati díjhoz kötött, amelynek mértéke 2010-ben 2000 Ft, azaz Kettőezer Ft/fő - függetlenül a pályamunkák számától. A pályamunkák és a pályázati adatlapok kétszintű bírálási rendszeren esnek át.
Az első szintű bírálói munka a formai előírások ellenőrzésére irányul. A formai követelményeknek eleget nem tevő pályamunkák a pályázás során elutasításra kerülnek. A másod szintű bírálói munka (öttagú szakmai zsűri bevonásával, kereskedelmi és közszolgálati médiumok felkért munkatársainak közreműködésével) a tartalmi elemek minősítésére irányul.
A szakmai zsűri elnöke Dr. Kővágó István docens, médiakutató.
Az egyes alprogramok tekintetében beérkezett és a formai követelményeknek mindentekintetben eleget tevő pályamunkák közül az alábbi díjazásokat határozzuk meg.
(Tehát az alábbi díjak mindkét alprogram esetében érvényes, nem összevontan értendő!)
1. díj Olympus SP-600 UZ típusú digitális fényképezőgép és tartozékai képszerkesztő programcsomaggal.
2. díj Egy hetes Médiatábor részvétel a 2011. tavaszán, Csillebércen megrendezésre kerülő Országos Média Tábor rendezvényre teljes ellátással programokkal, képzésekkel.
3. díj Olympus mju TOUGH-3000 - típusú digitális fényképezőgép.
4. díj 30 000 Ft értékű tanszer és könyv-csomag a BOOK Kft. felajánlásából.
5. díj 15 000 Ft értékű tanszer és könyv-csomag a BOOK Kft. felajánlásából.
A fenti díjak mellett időszaki kiadványként Média Albumot jelentetünk meg, amelyben a legjobb pályamunkákat 2011. első felében publikálunk.
A zsűri fenn tartja a jogot arra nézve, hogy külön díjakat határozzon meg és osszon ki.
Alprogramonként az első három díjazott tanulók mentor tanárai egyenként 15 000 Ft értékű tanszer és könyvcsomag jutalmazásban részesülnek.
3. Pályamunkák beküldése és információkérés
A pályamunkákat az alábbi e-mail címre várjuk a pályázati adatlapokkal együtt.
(Minden pályázóhoz külön adatlap csatolása szükséges!)
dmkapcsolat@gmail.com
Tárgy mezőben kérjük feltüntetni: "ODF-2010"!
Bővebb információt a fenti e-mailcímen igényelhet, vagy a 06 70 541-3967 mobilszámra küldött üzenettel kérhet. SMS érdeklődés esetén kollégáink a beérkezett megkeresések sorrendjében visszahívják az érdeklődőt.
 

Események

Hasznos linkek