Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Magyarország jó tanulója, jó sportolója - 2019

| Módosítva: 2020. február. 12., szerda - 09:47:21

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyílt pályázatot hirdet a

„Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2019”

cím elnyerésére.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója −2019” címmel azon tanulókat kívánja kitüntetni, akik a 2018/2019. tanévben kimagasló tanulmányi- és sportteljesítményt nyújtottak.

 

A pályázat kiírásában a sportköztestületek közreműködnek:

a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Versenysport Szövetség, valamint a Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség.

 

1.         A pályázat célja:

  • az ifjúság ösztönzése az eredményes tanulásra és magasabb szintű sportolásra, valamint a fizikai aktivitásra, rendszeres és egészségfejlesztőtestmozgásra;
  • a legkiválóbbak méltó elismerésbenrészesítése.

 

2.         A pályázat díjazása

A díjazottak a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója − 2019” címet elismerő miniszteri oklevelet kapnak a 2018/2019. tanévben elért kimagasló tanulmányi- és sportteljesítményükért.

 

3.         Pályázati kategóriák

A   cím   elnyerésére    két   kategóriában   nyújtható   be   pályázat    (a 2018/2019. tanévre vonatkozóan):

  • kategória: köznevelésiintézménynappalirendszerűiskolaioktatásbanmagántanulói jogviszonyban részt vevő 5−8. évfolyamostanulója
  • kategória: köznevelésiintézménynappalirendszerűiskolaioktatásbanmagántanulói jogviszonyban részt vevő 9−13. évfolyamostanulója

 

4.         Pályázati feltételek

A cím elnyerésére az a tanuló pályázhat, aki az alábbi feltételek mindegyikének megfelel:

  1. A 2018/2019. tanévben valamely magyarországi köznevelési intézmény nappali rendszerű iskolai oktatásban vagy magántanulói jogviszonyban részt vevő 5−13. évfolyamostanulója.
  2. Tanulmányi átlaga kettő tizedesjegy értékre kerekítve – az I. és II. kategóriában a magatartás és szorgalom jegyek kivételével számítva − elérte az alábbi eredményt:

 

  1. Pályázati útmutatóban meghatározott sportágban és versenyen 1−6. helyezést ért el.

 

5.         A pályázat benyújtása

A Pályázati felhívás, a Pályázati útmutató, valamint a dokumentáció elérhető a kormányzati portálon (www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/oktatasert-felelos- allamtitkarsag), valamint a pályázat során közreműködő sportköztestületek honlapjain (www.olimpia.hu, www.hparalimpia.hu, www.nvesz.hu, www.ndhsz.hu).

A pályázati dokumentációt (amely a Pályázati adatlapból és mellékletekből áll) a Pályázati útmutatóban foglaltaknak megfelelően kell benyújtani az Emberi Erőforrások Minisztériuma címére.

A pályázat részleteit a Pályázati útmutató tartalmazza.

Tájékoztatjuk, hogy csak a Kitöltési útmutatónak megfelelő, pontos, hiánytalan, a kötelező mellékletek adataival megegyező Pályázati adatlap érvényes!

Hiánypótlásra nincs lehetőség!

 

  1. Benyújtási határidő: 2020. március 6., 24:00óra

 

  1. A pályázatértékelése

A pályázatokat az Értékelő Bizottság – a tanulmányi, valamint a sporteredményeket figyelembe véve – egységes szempontsor alapján értékeli. A pályázat díjazottjairól − az Értékelő Bizottság által felterjesztett javaslat alapján − az oktatásért felelős miniszter dönt.

 

8.         Értesítés a pályázat eredményéről

A díjazottak listája 2020. június 1-től – az oktatási intézmény megjelölésével − közzétételre kerül a kormányzati portálon a Köznevelésért Felelős Államtitkárság (www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-miniszteriuma/oktatasert-felelos-allamtitkarsag) vezető hírei között, illetve a pályázók a kapcsolattartó e-mail címére küldött elektronikus üzenetben értesítést kapnak az eredményről.

 

9.         Díj átadása

Az Értékelő Bizottság által javasolt díjazottak meghívást kapnak a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója − 2019” cím díjátadó ünnepségére, a többi díjazott postai úton veheti át az elismerő oklevelet.

 

A pályázattal kapcsolatban a jotanulo-josportolo@emmi.gov.hu címre írhatnak.

 

A Pályázati adatlap az alábbi linken található:

http://oktatasikerdoivek.emmi.gov.hu/index.php/416993?lang=hu

Mellékletek

letöltés

 


Tisztelettel:
Oktatási Hivatal 

Események

Hasznos linkek