Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Láss, ne csak nézz! (fotópályázat)

LÁSS, NE CSAK NÉZZ!

Budapest öröm-bánat térképe, diákszemmel
Keress-kutass, fedezz fel!

LEGYÉL TE IS VÁROSKUTATÓ!

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal Köznevelési és Ifjúsági Feladatokat Koordináló Főosztály az Iskolakapun Kívüli Program keretében felhívást tesz közzé Budapest öröm-bánat térképe diákszemmel elkészítésére.

Hívunk, várunk, készítsük el együtt Budapest öröm-bánat térképét!

Célunk: Véleményed megismerése a Főváros általad kiválasztott pontjairól. Megtudni, mely helyszínek keltenek benned pozitív, melyek negatív érzéseket.
Témánk: Budapest természeti és épített környezete. Mi az, ami gyönyörködtet, amire büszkék lehetünk, és mi az, amitől szomorúak leszünk, vagy ami miatt esetleg szégyenkezünk és javítani szeretnénk rajta.
A kutatás tartalma: gyűjtsd össze, és fényképfelvételen rögzítsd, hogy mi tetszik a fővárosban, illetve mi az, amin változtatni szeretnél. A dokumentálandó pontok felkutatásán kívül, még kérünk Tőled a képek mellé egy-egy legfeljebb kétmondatos kommentárt is.

Az összegyűjtött fotók alapján elkészül Budapest öröm-bánat térképe diákszemmel, amelyet a tanév végén egy fővárosi kiállítás keretében mutatunk be először. A térkép – a kiállítással egy időben - a Budapest Portálon (www.Budapest.hu ) is megtekinthető lesz.
A kutatásban részt vehet:
Minden budapesti székhelyű középfokú köznevelési intézményben tanulói jogviszonnyal rendelkező diák, lakóhelytől függetlenül. A 16 évnél fiatalabb résztvevő esetén az adatvédelmi nyilatkozat elfogadásához a szülő, gondviselő hozzájárulása szükséges.
Technikai és részvételi feltételek:
A kutatásra, felfedezésre jelentkezni, regisztrálni lehet a
lassnecsaknezz.budapest.hu címen
Egy jelentkező legfeljebb 5-5 öröm- és bánatpontot (helyszínt) dokumentálhat (tölthet fel) öröm-bánat képpárokban. A képpárok tartalmilag és földrajzilag nem szükséges, hogy összefüggjenek. Feltölteni, törölni csak képpárokat lehet. A képek mérete minimum 3,2 megapixel. Feltöltéskor kérjük az „öröm”- vagy „bánatpont” pontos címét is megadni, valamint a kép nevét és egy rövid hozzáfűzött megjegyzést is.

A kutatás díjazása:

A beküldött képek közül szakmai zsűri választja ki a legjobb hat képet (3 „öröm”– és 3 „bánatpont”), melyek beküldőit 20-15-10 ezer forint értékű kultúra utalvánnyal jutalmazzuk.
Minden résztvevő, aki 5-5 „öröm”- és „bánatpontot” dokumentál, megkapja a Budapest Főváros Önkormányzata emblémás pólóját.

A képeket küldheted 2014. február. 24-től 2014. április 15-ig folyamatosan

Figyelem!

Kérjük, hogy a beküldött képeken kerüljétek személyek felismerhetőségét.

A képeknek (ha korábban készültek) a jelenleg is fellelhető állapotot kell tükrözniük.

A kutatásban kizárólag olyan fotókkal vehetsz részt, amelyeknek egyedüli és kizárólagos szerzője vagy, továbbá nem sértik harmadik személy személyhez fűződő jogait és nem lehetnek a jó ízlésbe ütközőek. Amennyiben a beküldött képek mégis érintik személyek szerzői, vagy egyéb személyhez fűződő jogait, akkor az abból fakadó bármilyen igény tekintetében teljes jogi felelősséggel tartozol. A képek beküldésével feljogosítasz bennünket a képek – a neved, valamint iskolád nevének feltüntetésével történő – publikálására a kutatással és a megjelenéssel kapcsolatos kiadványokon, sajtótermékeken, és egyéb kapcsolódó médiafelületen.

A közösséget, a jó ízlést sértő, jogszabályba ütköző és nem a kutatómunka tárgyát képező képeket a kezelő külön indokolás és értesítés nélkül törli. Ebben az esetben a képpár törlésre kerül.
Adataid az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény rendelkezéseinek betartásával kezeljük.

Jelentkezz és regisztrálj mielőbb Budapest városkutató csapatába.


Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal
Köznevelési és Ifjúsági Feladatokat Koordináló Főosztály
Iskolakapun Kívüli Program

Plakát
 

Események

Hasznos linkek