Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Ifjúsági üzleti program

| Módosítva: 2020. június. 08., hétfő - 08:44:37

Ifjúsági Üzleti Program

„Út az életrevalósághoz, eszköz önmagad megismeréséhez”

 

Időpont: 2020. augusztus, 24-29.

Helyszín: Don Bosco Ház, Budapest II. Zárda utca 2.

Részvétel, részvételi díj: 11. ,12. évfolyamos diákok részére; 20 000 Ft / diák

Megközelítés: Széll Kálmán tértől 56 A/61-es villamossal Hűvösvölgyig, onnét 264, 257-es busszal a Templom utca (Kultúrkúria) megállóig. Innen 5 perc séta a Don Bosco Ház.

Bemutatás: Az IÜP (www.ctpiup.hu) célja a középiskolás korú fiatalok vállalkozói tudásának fejlesztése, az etikus üzleti magatartás erősítése. Az alapítvány e célból fejlesztette ki az üzleti tervezés programot.

IÜP - mi ez?

a lényeg

Az ’IÜP’ középiskolásoknak szól. Gyakorlatias, csapatmunkára és játékosságra épített üzleti tervezés program, ahol egy valóságos vállalkozást kell kitalálnod, felépítened és zsűri előtt bemutatnod.

IÜP - miért?

a hasznod

Mit nyersz, ha eljössz? Sok olyan készséget, képességet, amit az iskolában nem tanulsz: döntésképesség, együttműködés, hatékonyság, eredményorientáltság, prezentációs képesség, fegyelem, kitartás, fáradtságtűrés, kommunikáció.

IÜP – hogyan kezdődött?

a hitelesség

A program hitelességét a múltja biztosítja: az IÜP – t 2000 ben Tóth Zoltán (CTP alumni) alapította és indította el Budapesten és Szegeden. Azóta négy országban, 1539 számú diák vett részt a képzésben és ez idő alatt közel 300 üzleti tervet mutattak be. Rengeteg köszönő sor bizonyítja, hogy a diákokat az IÜP segítette továbbtanulási döntésükben, az egyetemi tanulmányaikban vagy vállalkozásukban. A CTP öregdiákjai mellett, többek között a Coca-Cola, az ERICSSON, az Unilever, a Corvinus egyetem, a Shell China, az Intel, az OTP, a Béres Zrt., az ERSTE Bank vezetői és sikeres vállalkozók tartottak előadást.

IÜP – mi történik?

az eszköz

A program váza az üzleti terv. Előadások és műhelymunkák segítik a csapatokat a saját vállalkozásuk felépítésében, a részletek kidolgozásában: pénzügy, marketing, szerkezet, szervezet, jog, működés, értékesítés, kommunikáció stb. Hétfőtől, szombatig az 5 – 7 fős csapatok valóságos vállalkozásként dolgoznak a saját szervezetük felépítésen, a reális működés kidolgozásán.

IÜP - kultúra

értékek, viselkedés, hit

Fontos számunkra a nyitottság, a szenvedély, a pontosság, a rugalmasság, a motiváltság, a kockázatvállalás, önmagad képviselete, kiállás önmagadért, a verseny vállalása, az alázat, mások tisztelete és hit a keresztény értékekben.

 

A CTP IÜP felépítése

A program az adott területen jártas előadókat kér fel egy-egy téma előadására. Az előadások mellett esettanulmányok, műhelymunkák és kötetlen beszélgetések segítik a tanulást.  A feladatok játékosak, kreatívak. A képzési napokon délelőtt szakmai előadások, délután műhelymunkák lesznek, a diákok meleg ebédet kapnak. A program 2020. 08. 24.-én /hétfő/ reggel 8:30-kor kezdődik és du. 16:15-kor ér véget, délben ebédszünettel. Szombaton történik az üzleti tervek bemutatása és értékelése: 9:00 – 14:00-ig.

 

Várunk a programra szeretettel!

CÖA szervezői csapata

Események

Hasznos linkek