Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Fiatal önkénteseket keresünk a Kirchentagra

2023. júniusában Nürnberg lesz a következő Kirchentag helyszíne. Bajor testvéregyházunkkal együttműködve szeretnénk egy ifjúsági csapatot összeállítani, akik a Kirchentagon segítőként vennének részt. A magyar és bajor fiatalokhoz svédek is csatlakoznának, minden egyházból hat fiatallal, így egy 18 fős csapat jönne létre, akik a német ifjúsági felelősök vezetésével különböző önkéntes feladatokat látnának el a Kirchentag során.
A programról bővebb információ a mellékelt kiírásban valamint a https://www.ejb.de/kirchentag-together oldalon található.

FŐBB TUDNIVALÓK
Időpont: 2023. június 6-11. (A Kirchentag 7-én kezdődik, a fiatalok egy nappal korábban érkeznének)
Szállás: közös szállás iskolában
Ellátás: a bajor egyház gondoskodik az étkezésről és ellátásról
Utazás: vonattal
Költségek: A Külügyi Osztály fejenként max. 30.000 Ft-ig támogatja az utat, az efölötti összeget a résztvevőnek kell vállalnia. (A legkedvezőbb árú oda-vissza vonatjegy jelenlegi áron kb. 30.000 Ft.)
Jelentkezési feltétel: 16-26 éves kor, társalgási szintű angol vagy németnyelv-tudás
(Mivel a Kirchentag időpontja még az iskolai tanulmányi időszakra esik, középiskolások esetében érdemes azt is előre egyeztetni, elengednék-e a fiatalt az iskolából az adott napokra.)

Kérjük, hogy ha van a gyülekezetükben, intézményükben olyan fiatal, aki szívesen csatlakozna ehhez a programhoz, továbbítsák számukra a kiírást és az információkat és kérjék meg őket, hogy a szintén mellékelt jelentkezési lapot kitöltve küldjék meg nekünk a kulugy@lutheran.hu címre 2023. január 20-ig. A jelentkezéshez kérnénk szépen egy rövid lelkészi vagy tanári ajánlást is. Több mint hat jelentkező esetén az ajánlások alapján, másodsorban pedig a jelentkezés sorrendjét figyelembe véve állítjuk össze a bajor partnereknek kiküldendő, hat névből álló listát.

Események

Hasznos linkek