Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Bonus Intra Történelemverseny felhívás

Az idei évben tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Mathias Corvinus Collegium és a Rubicon szervezésében a Bonus Intra Országos Történelemverseny!

A verseny különlegessége, hogy nem pusztán a lexikális tudásra vagyunk kíváncsiak, hanem arra is, hogy a diákok hogyan tudnak helytállni különböző prezentációs és problémamegoldó helyzetekben.

A verseny idei témája a török-magyar kapcsolatok 1389 és 1521 között.

A verseny menete: A Bonus Intra Országos Történelemverseny három fordulóból áll: online selejtezőből (február 1-től 21-ig), egy esszéből (február 22-től március 14.-ig) és az élő döntőből (április 10-től 11-ig). A döntőbe a második forduló során legmagasabb összpontszámot szerző versenyzők kerülnek be.

Az online forduló során a versenyzők egy tíz körös történelmi játékban vesznek részt. (Előtte egy tesztjátékon ki lehet próbálni a szimuláció működését, a szakmai követelményeket, forrásokat pedig közöljük honlapunkon).

A második forduló során a versenyzőknek egy közepes terjedelmű, önállóan elkészített esszét kell beküldeniük. A dolgozatok az eredetiség, a szakmaiság és az előre megadott követelmények teljesítésének szempontjai alapján kerülnek értékelésre.

A döntő helyszíne a Mathias Corvinus Collegium épülete (1016 Budapest, Somlói út 51.). A döntőbe jutottak a kétnapos rendezvény során történelmi vetélkedőn és az esszé témájából szakmai zsűri előtt bemutatott prezentációkon keresztül bizonyíthatják tudásukat. Tekintettel a járványhelyzetre, készek vagyunk a döntőt is online lebonyolítani, mint ahogy azt a tavalyi évben is sikerrel véghezvittük, ügyelve az előírások mindennemű betartására.

A verseny díjazása: A döntő résztvevői, valamint a helyezettek értékes nyereményekben részesülnek. A verseny győztese automatikusan felvételt nyer az MCC Juniorképzésébe, a többi résztvevő pedig szintén előnyt élvez a Collegiumba történő felvételi során.

Az idei évben is fennáll, miszerint a tavalyi verseny első fordulójának feladatait elérhetővé tettük az iskolák és diákjaik számára, így akár közösen, az órán is megtekinthetik az első forduló menetét. A tavalyi téma a második világháború volt, így a kvízkérdések is e téma köré épülnek. Az ehhez kapcsolódó formra regisztrálni szükséges, majd bejelentkezés után már indulhat is a kvíz! A tavalyi forduló kérdései az alábbi linken érhetőek el, regisztráció után:

http://bonusintra.mcc.hu/2020/

További információt a versenyről a weboldalunkon, illetve a facebook eseményünknél találhatnak: 

http://bonusintra.mcc.hu/  

https://www.facebook.com/events/492533258378651?active_tab=about

Események

Hasznos linkek