Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

Állatkerti mobiltelefongyűjtés

Tisztelt Pedagógusok, diákok!


Elindult az új tanév, és ezzel szeretnénk ismét felhívni a figyelmüket az Állatkerti Alapítvány mobiltelefon-gyűjtő nyereményakciójára, mely egészen májusig folytatódik! Pár szó emlékeztetőül:
Tavasszal az Állatkerti Alapítvány csatlakozott a Jane Goodall Intézet „Passzold vissza, Tesó!” mobiltelefon-gyűjtő kampányához, hogy ezzel is védjük az afrikai őserdőket. A mobiltelefonok előállításához szükséges koltán ércet ugyanis a gorillák, bonobók és csimpánzok élőhelyén bányásszák. A koltánból nyerik a tantált, amit a korszerű elektrotechnikai eszközök – így a mobiltelefonok – gyártásához is használnak. A világ koltán készletének 80%-Afrikában, nagy részük a Kongói Demokratikus Köztársaságban található, a veszélyeztetett fajok élőhelyein. A bányászat miatt drasztikusan csökken az őserdők területe, de ez a pusztítás a használaton kívüli mobilok ritka fém tartalmának újrahasznosításával visszaszorítható.
Állatkerti akciónkban minden hónapban győztest hirdetünk: azt az osztályt, aki a legtöbb használaton kívüli mobiltelefont adja le Alapítványunknál, vendégül látjuk az Állatkertben egy különleges osztálykiránduláson, ahol a veszélyeztetett gorillák gondozói lesznek az idegenvezetők. Ezen kívül megajándékozzuk a hónap nyertes osztályát egy jelképes örökbefogadással is: 1 évig ők lehetnek egy általuk választott állatkerti gorilla "nevelőszülei".
Május óta már több iskola is csatlakozott az akcióhoz, a nyertesekkel már folyik a különleges állatkerti séta időpontjának egyeztetése.  
Kérjük, buzdítsák Önök is iskolájuk osztályait: gyűjtsék össze a használaton kívüli mobilokat vagy táblagépeket és egy lezárt zsákban/dobozban juttassák el alapítványunkhoz (Állatkerti Alapítvány, 1146 Budapest, Állatkerti krt. 6-12.). Itt a lemérést és az osztály regisztrációját követően saját, leplombálható szállítózsákjainkba töltjük a készülékeket, így biztosítva adataik védelmét. A csomagokat - zárt láncban – juttatjuk el egy, a ritka fémek újrahasznosítására szakosodott vállalathoz.
Akciónkkal a gyermekek felelősségérzetét is szeretnénk erősíteni, és tudatosítani bennük, hogy ők is segíthetnek az élővilág veszélyeztetett tagjainak megmentésében!
Ehhez kérjük a tanárok, így az Önök segítő támogatását!
Üdvözlettel:
 

--


 
Goiteinné Dezséri Dóra
partnerkapcsolati munkatárs
Alapítvány a Budapesti Állatkertért
mobil: 06 30 2256833
dora.dezseri@allatkertialapitvany.hu
www.allatkertialapitvany.hu
 
 

Események

Hasznos linkek