Kapcsolat

1071 Budapest,
Városligeti fasor 17-21.

Adószám: 19011383-2-42


Porta: +36-1/321-1200
Titkárság: +36-1/322-4406
E-mail: [|]

Bővebben...

Partnereink

4. ÖKUMENIKUS DIÁKFILMSZEMLE (2015. MÁJUS 30.)

| Módosítva: 2015. január. 28., szerda - 06:20:21

4. ÖKUMENIKUS DIÁKFILMSZEMLE (2015. MÁJUS 30.)

 

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai, Szervezési és Továbbképzési Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium a katolikus, református és evangélikus általános és középiskolák diákjai számára meghirdeti 4. országos filmszemléjét.

RÉSZTVEVՐK:

I. korcsoport: 5-8. évfolyamon tanulók,

II. korcsoport: 9-13. évfolyamon tanulók.

Egy alkotó vagy alkotócsoport legfeljebb három filmmel pályázhat,

egy iskolából több csoport is indulhat.

A FILMEK TÉMÁJA:

I. Kiemelt téma kategória:

"EGÉSZ SZÍVVEL": _- Amikor valaki teljesen beleadja magát. _

II. Szabadon választott kategória: Bármilyen témában ábrázolhatják

az alkotók azt, ami őket megragadta, foglalkoztatja, amit életük komoly vagy humoros eseményeivel kapcsolatban filmre valónak ítélnek.
www.okudiakfilm.hu [1]

A FILMEK MŰFAJA: Tetszőleges. Lehet dokumentumfilm, kisjátékfilm, etűd, animáció, burleszk, klip, stb.

A technikák megválasztása az alkotókra van bízva, de elvárás azok igényes, színvonalas alkalmazása.

A FILMEK SZELLEMISÉGE: A beküldött műveknek az általános emberi értékeken túl a hitünk értékeit is tiszteletben kell tartaniuk. Nem szükséges vallási témát érinteniük, lehetnek humorosak, ironikus hangvételűek, probléma-felvetők, de fontos, hogy az élet evangéliumi szemléletével összhangban álljanak.

A FILMEK IDՐTARTAMA: Nem haladhatja meg a 8 percet.

NEVEZÉSI LAP letölthető: www.okudiakfilm.hu . Részletek a nevezési lap elején olvashatók, nevezési díj nincs.

A BEKÜLDENDՐ FILMEK FORMÁTUMA: Video-DVD, de elfogadunk HD-filmeket is (részletek a nevezési lapon).

SZAKMAI NAP: Filmes műhelymunka és konzultáció: Piarista Gimn. Bp., 2015. március 28. szombat 10-16 h.

BEKÜLDÉSI HATÁRIDՐ (a DVD és a nevezési lap postára adásának határideje): 2015. MÁJUS 6. SZERDA 24 H.

BEKÜLDÉSI CÍM: Budapesti Piarista Gimnázium, 1052 Budapest, Piarista u. 1., vagy személyesen is beadható a Piarista Gimnázium portájára. A borítékra jól láthatóan kérjük ráírni: DIÁKFILMSZEMLE.

AZ ÖKUMENIKUS ELՐZSŰRI szakmai és tartalmi szempontok figyelembe vételével választja ki a döntőbe kerülő, a szemlén vetítendő alkotásokat. A beküldött filmek alkotóit május 23-ig értesítjük a döntésről.

A SZEMLE ÜNNEPÉLYES, NYILVÁNOS BEMUTATÓJA 2015. MÁJUS 30-ÁN, szombaton délelőtt 10 órakor lesz a Sapientia Főiskola Auditorium Maximum termében (Budapest, V. Piarista köz 1.). A vetítés után a zsűri a közönség előtt értékeli a bemutatott alkotásokat, majd kihirdeti a kategóriák győzteseit, és átadja a díjakat.

A SZEMLE DÍJAI: Az EGÉSZ SZÍVVEL témát kiemelten, a két korcsoportra bontva díjazzuk, a szabadon választott témát egyben. A díjak videofelszerelések (kamera, állvány, videolámpa, stb.) a következő értékben: három 1. díj egyenként 80.000 Ft, három 2. díj egyenként 50.000 Ft, három 3. díj egyenként 30.000 Ft.

E díjakon túl (szintén tárgyjutalommal járó) különdíjakat és dicséreteket is adunk ki. Az évek óta eredményesen szereplő alkotóközösségek pedig egyházi weboldalakon filmes bemutatkozási lehetőséget kapnak.

TOVÁBBI INFORMÁCIÓK: www.okudiakfilm.hu , illetve a filmszemlével kapcsolatos bármilyen jellegű kérdéssel a szemle főszervezőjéhez, Wettstein József piarista tanárhoz lehet fordulni: wettstein.jozsef@gmail.com
 

Események

Hasznos linkek